Vi tilbyr moderne tannbehandling som følger HVFs normer.

  • Alle hester får beroligende medisiner før undersøkelsen. Hesten observeres i forkant av dette, og vi undersøker hodet utvendig. Munnhulen skylles først. Hodet plasseres på en hodestøtte. Deretter undersøkes munnhulen og tennene. Tunge, lepper, kinn, bitt og alle tenner grundig med lys, speil og pirkeredskaper. Deretter foretas nødvendige korrigeringer av emaljespisser og andre tilstander i munnen behandles. Vi tilbyr for eksempel trekk av ulvetenner, behandling av forinnpakninger/periodontitt, korrigering av feil slitasjer og lignende.
  • Hesten bør ikke ha mat den siste timen før behandling, og heller ikke de første 2 timene etter behandlingen da dette kan øke faren for kolikk.

  • Behandling og funn skrives ned i en tannjournal som eier får tilsendt etter behandlingen. Husk å ha med hestens helsekort.

  • Det anbefales at alle hester får årlige munnhuleundersøkelser fra ung alder. Da kan eventuelle problemer oppdages på et tidlig stadium.

  • Det anbefales årlig undersøkelse av munnen til alle hester i alle aldre. Om man oppdager problemer tidlig og får raskt satt i gang behandling vil dette ofte forkorte sykdomsperioden. Mange problemer fra tenner og munnhule gir svake symptomer som lett kan gå upåaktet hen for eier, men raskt kan utvikle seg til mer omfattende problemer.

  • Vi har moderne utstyr for tannbehandlinger. Veterinær Gudheim har flere etterutdanningskurs innen fagfeltet og har påbegynt etterutdanningen i tannhelse hos hester ved SLU i Sverige.

  • Vi kan komme hjem til deg i stallen for tannbehandling om forholdene ligger til rette for dette. Man må kunne jobbe innendørs i plussgrader og helst uten trekk, ha tilgang på vann og underlaget der vi skal stå må være flatt og fast. Om dette ikke er mulig, anbefaler vi sterkt at du tar med deg hesten til behandlingsrommet vårt i Aurdal hvor forholdene er optimale.
Bestill time
61 36 05 55