Vi har et bredt tilbud innen rutinekonsultasjoner, som vaksinering, chip, helsekontroll, HD/AD - røntgen, brunstkontroll, ultralyd og røntgen drektighet, passutstedelse, seniorsjekk og mye mer. 

Katt vaksineres mot katteinfluensa og kattepest. I tillegg til vaksinering utføres alltid en generell klinisk undersøkelse av dyret. Alle dyr som skal vaksineres må være friske og i god allmenntilstand.

Grunnvaksinering foretas når dyret er 12 uker gammelt, deretter revaksinasjon 4 uker senere. Etter dette skal katten ha vaksine og helsekontroll årlig.

Vi tilbyr også rabiesvaksine til katter som skal utenlands ifht EU-reglement.

Hunder vaksineres mot parvovirus, smittsom leverbetennelse, kennelhoste og valpesyke.
I tillegg til vaksine utføres alltid en generell klinisk undersøkelse. Alle dyr som skal vaksineres må være friske og i god allmenntilstand.

Grunnvaksinering foretas ved en vaksine ved både 8, 12 og 16 ukers alder. Deretter vaksine og helsekontroll en gang i året.

Vi tilbyr også vaksine mot rabies, leishmaniose og leptospirose for dyr som skal utenlands ifht EU-reglement, samt herpesvaksinering av drektige hunder.

Vårt personell er kurset i HD og AD røntgen av hund, dette er en del AV NKKs screeningprogram innenfor hundeavl. For at bildene skal avleses hos NKK må dyret være 12 måneder (18 hos gigantraser), dyret må være ID merket og bedøvet.

Dyreeier må selv bestille og betale rekvisisjon for avlesing på «mine sider» hos NKK i forkant av besøk hos oss. Ved ankomst vil dyret undersøkes, og alle dyr som skal bedøves for røntgen må være friske.

Vi anbefaler at alle dyr ID-merkes, dette utføres ved at en liten chip settes i underhuden i nakken. Chipnummer blir registrert og linket opp mot eiers kontaktinformasjon i DyreID.

Vi utfører brunstkontroll ved hjelp av mikroskopi og analyse av progesteronblodprøve.

Hunder og katter kan begynne å utvikle plager relaterte til alder ved 7-8 års alder. En seniorsjekk inneholder en grundig klinisk undersøkelse med spesielt fokus på tenner, vekt og bevegelsessystem, samt en blodprøve.

Vi utsteder pass til hund og katt.

For å hindre import av nye sykdommer i Norge, finnes det en rekke regler for utenlandsreise med hund. Da disse reglene er i stadig forandring, anbefaler vi dyreeier å lese regelverket på Mattilsynet sine hjemmesider. Det er til enhver tid dyreeiers ansvar at papirer, vaksiner og ormekur er i orden. Alle dyr som skal utenlands må ha ID-merking og pass.

Ormekur er reseptbelagt, og vi anbefaler at dere kommer til helsekontroll årlig. Vi kan i den sammenheng gjøre en nøye vurdering av dyrets helse samtidig som vi skriver ut resept etter dyrets behov. Helsekontroll før ormekurresept er sterkt rabatterte hos oss.

Utekatter som er gode jegere, anbefales ormekur 2-4 ganger årlig. Dersom katten din ikke jakter mye kan behovet være mindre. Innekatter behøver kun ormekur ved påvist smitte.

Kattunger skal ha ormekur ved 2, 4, 6, 8, 10 , 12 ukers og 6 mnd alder.

Diegivende katter skal ha ormekur likt som kattungene er 2, 4 og 6 uker gamle.

Ved utenlandsreise hos katt kan det finnes krav til ormekur, disse er lett tilgjengelige på Mattilsynet sine sider.

Voksne hunder skal ikke lenger gis rutinemessig ormekur. Ved symptomer på innvollsorm som avmagring og diare anbefaler vi innsending av avføringsprøve før behandling.

Valper skal ha ormekur ved 2, 4 ,6 ,8, 10, 12 ukers og 6 mnd alder.

Diegivende tisper skal ha ormekur ved 2,4 og 6 ukers alder.

Ved utenlandsreise hos hund kan det finnes krav til ormekur, disse er lett tilgjengelige på Mattilsynet sine sider.

Bestill time
61 36 05 55
Produkter

Fôrutvalg fra Hill´s og Royal Canin
Fôrtilskudd
Hundebånd og seler fra Gresshoppa og Febo
Godbiter og tyggebein
Hunde- og katteleker
Hudartikler fra Dr. Baddaky
Hudartikler fra Duoxo
Beroligende produkter mot angst
Potesokker
Tannpleiemidler
Kattesand